ASHWAGANDHA
  • NAJSNAŽNIJA ADAPTOGENA BILJKA

Pomaže kod više od 50 zdravstvenih problema, potvrđuje znanost. U ayurvedskoj je medicini više tisuća godina na vrhu – najbolja među izvrsnima. Ima najljepši pridjevak: Rasayana – Ona koja pomlađuje. Jedna je od najmoćnijih adaptogenih biljaka i jedna od rijetkih za koju nije pretjerano reći kako je eliksir za tijelo i duh; ozdravlja, snaži tijelo, bistri um, smiruje duh, produžava vitalnost. Sigurna je, dobro su istražena svojstva i djelovanja korijena u kojoj su sadržane njezine bioaktivne tvari.

Prah korijena ashwagandhe lako će i jednostavno ući u vašu dnevnu rutinu koja nadilazi brigu o zdravlju. Okusom vas neće oduševiti, dodajte je stoga u omiljeni sok, napitak, zobenu kašicu, fine energetske kuglice. Izvrsna je podjednako za djecu i odrasle. U ranoj i kasnoj dobi liječi i okrepljuje, kaže ayurvedska tradicija, a u mladosti je izvor snage i izdržljivosti.

Znanstveno su najviše istraženi njeni učinci na stresne situacije i oboljenja uvjetovana stresom te protuupalno i analgetsko djelovanje, učinak na zaštitu i regeneriranje živčanog sustava, antitumorsko djelovanje, podizanje imuniteta.

Kao neuroregenerativni tonik izvrsna je pomoć kod neurodegenerativnih bolesti kao što su Parkins, Alzheimer, Huntington; općenito pomaže kod staračke demencije, ali i kod poremećaja pamćenja kod djece.

Kao jedan od najmoćnijih adaptogena pomaže da se organizam vrati u ravnotežu kod svih oblika stresa, djeluje antidepresivno, pomaže kod anksioznosti. Uz snažno protuupano djelovanje te kao imuno-modulator brzo otklanja umor, povećava izdržljivost i potiče organizam na samoozdravljenje.

Protuupalni učinak ashwagandhe osobito je koristan kod artritisa, reumatoidnog artritisa i osteoartritisa. Ashwagandha djeluje i antitumorski. Najbolje učinke ima kod raka prostate, raka pluća i raka kože.

Regulira probavu, pomaže kod upala i čireva želuca i crijeva, štiti jetra, a pomoći će vam brzo i bez neželjenih posljedica ako se želite riješiti prekomjernih kilograma.

Korijen ashwagandhe ima i antibakterijska i antimikrobna svojstva koja štite kožu od infekcija ili akni te pomaže stvaranju kolagena i na taj način usporava starenje kože. Također blagotvorno djeluje na kosu – štiti je od vanjskih utjecaja, njeguje, zaustavlja opadanje, potiče rast, usporava rast sijedih.

Za njegu kože dovoljan vam je prah ashwagandhe i malo vode s kojom ćete napraviti pastu – masku za lice. Za kožu sklonu aknama u tu se mješavinu dodaje i malo praha đumbira (2 žličice ashwagandhe, 1 žličica đumbira). Za njegu kose dovoljno je u šampon dodati žličicu praha ashwagandhe.