Tofu, ali od slanutka

Hrskav izvana, mekan i ukusan iznutra – takav je neki novi tofu, odnosno biljni sir a la tofu pripremljen s brašnom slanutka. Za njegovu pripremu potrebno vam je brašno slanutka, malo soli i začina po izboru i voda, a priprema je brza i jednostavna.U dubljoj posudi za kuhanje pomiješajte 1 šalicu brašna slanutka, malo soli (1/2 žličice), češnjak u prahu i kurkumu (naravno, začine prilagodite vlastitom ukusu, ali ovo je jedna dobra kombinacija), ulijte 1 i 3/4 šalice hladne vode. Smjesu je prije kuhanja dobro promiješati štapnim mikserom kako se ne bi stvorile grudice. Kuhati na umjerenoj vatri 5 minuta, stalno miješati kako se ne bi stvorile grudice te kako se brašno ne bi odvojilo i zalijepilo na dno posude. Kada smjesa počne lagano mijenjati boju (malo će potamnjeti), smanjiti vatru na minimum i kuhati još 3-5 minuta uz stalno miješanje. Skuhanu smjesu koja treba biti vrlo gusta, uliti u pliću posudu obloženu prehrambenom folijom ili premazanom s malo ulja. Ohlađenu smjesu ostaviti u hladnjaku najmanje 1 sat. Nakon toga slanutkov tofu možemo narezati na kockice i pržiti na malo ulja. To je osnovni i najjednostavniji način pripreme, a kako ćete ga i s čim kombinirati, stvar je vaše vještine, ukusa i mašte.