KAVOVINA OD PIRA

FINA ZAMJENA ZA KAVU, BOGATA MINERALIMA

I s pirom možemo nazdraviti. Taj stari izvorni oblik pšenice koristimo najviše kao brašno za pripremanje izvrsnog punovrijednog kruha, peciva, tjestenine ili kolača; nešto rjeđe pripremamo ukusna cijela zrna, a mnogi još uvijek ne znaju i nisu kušali pirovu kavu. Kava odnosno kavovina od pira dobiva se prženjem i mljevenjem oljuštenog zrna pira. Iako ne sadrži kofein, pirova će nas kava osvježiti, ali i osnažiti. Naime, pirova kava izvor je magnezija, željeza, kalija, cinka, mangana i bakra. Magnezij doprinosi smanjenju osjećaja umora i iscrpljenosti, pomaže pravilnom funkcioniranju živčanog sustava i mišića te održavanju zdravih kosti. Željezo je korisno za proizvodnju crvenih krvnih zrnca i hemoglobina te za pravilno funkcioniranje imunosnog sustava. Kalij doprinosi održavanju pravilnog krvnog tlaka, a cink doprinosi plodnosti i reproduktivnim funkcijama, acido-baznoj ravnoteži i održavanju zdravlja kose, kosti, kože i noktiju.

Pirova kava blagi je bezkofeinski napitak koji se može pripremati na različite načine: na hladno ili na toplo, s mlijekom i šećerom, s dodatkom kakao praha ili sa začinima (primjerice cimet, kardamon, kurkuma, klinčić, piment) koji obogaćuju okus.

Način pripreme: dvije vrhom pune žličice kave zaliti šalicom vode i kuhati 2-3 minute. Uliti u šalicu i pustiti da stoji oko 5 minuta.

Pronađite ovaj proizvod u našem webshopu: https://zadrugazbilja.hr/proizvod/kavovina-od-pira-eko-200-g/