RHODIOLA

ZLATNI KORIJEN ZA ZLATNI REZ ZDRAVLJA

Mogli bismo je nazvati divljom ružom ledenog sjevera, a najpoznatija je kao zlatni korijen. Rhodiola rosea nježno je i snažno čudo prirode koje se ne boji zime, a od sjaja sjevernog sunca crpi najviše i najbolje. Adaptogena je to biljka, blagotvorna po zdravlje cijelog organizma, a osobito štiti i njeguje centralni živčani sustav. Kada je razina naše energije niska, ona će ubrzati metabilizam, a kada smo izloženi bilo kojem obliku stresa, ona će ga usporiti i zaštiti od izgaranja i nepotrebnog gubitka energije.

Rosavini (vrsta glikozida) i salidrozid (vrsta glukozida) specifične su bioaktivne tvari kojima se rodiola odlikuje i koje joj daju tu posebnu moć. No, rodiola sadrži i polifenole zahvaljujući kojima ima i snažan antioksidativni učinak. U tradicijskom ljekarništvu naroda sjeverne Europe (Skandinavija, Rusija, Poljska) te Azije i Sjeverne Amerike korijen rodiole se koristi u liječenju vrlo teških kroničnih oboljenja (smanjuje upalne procese, podiže razini energije i imunitet) te kao stimulans za dobro raspoloženje, snagu i izdržljivost. Novija znanstvena istraživanja nalaze veliki potencijal rodiole kao pomoći kod učenja i koncentracije, kod bolesti živčanog sustava i psihičkih problema kao što su depresija i anksioznost.

Tradicionalno, koristi se čaj ili tinktura od korijena rodiole, a takav način korištenja, potvrđuju to i novije studije, pouzdaniji je i učinkovitiji način konzumiranja u odnosu na kapsulirane proizvode od praha korijena rodiole.

Popijemo li dvije šalice čaja rodiole dnevno, naš će organizam dobiti dovoljnu količinu rozavina i salidrozida koji će otkloniti stres, osnažiti organizam, izoštriti nam fokus, poboljšati memoriju i olakšati učenje.

Način pripreme čaja: jednu žlicu čaja (oko 3 g) preliti s 250-300 ml vrele vode, ostavit poklopljeno 5 minuta (najviše 10 min, budući da dužim natapanjem čaj postaje vrlo intenzivan). Čaj je ugodnog okusa, cvjetne arome koja podsjeća na ružu.

Proizvod pronađite u našem webshopu: https://zadrugazbilja.hr/proizvod/rodiola-zlatni-korijen-50-g/