Anđelika korijen (Angelica arhangelika) iz ekološkog uzgoja

Sastav: 100% korijen anđelike iz ekološkog uzgoja

Zemlja porijekla: Poljska

Najbolje upotrijebiti do: 01.03.2026.

Korijen angelice archangelice sadrži bioaktivne tvari koje, prema nalazima znanstvenih studija, mogu uništiti ili usporiti rast stanice raka (istraživanja vezana uz rak dojke, rak grlića maternice, jednjaka)  i gljivica te pozitivno djeluju na živčani sustav i reguliraju probavu.

U europskom tradicijskom i narodnom ljekarništvu korijen anđelike arhangelike koristi se kao čak  za probavne smetnje (žgaravica, grčevi u stomaku, kolike, mučnina, plinovi i nadutost, anoreksija), odvikavanja od  pušenja, prekomjernog mokrenje noću, problema s pamćenjem i mentalnim sposobnostima, kod reumatoidnog  artritisa (RA), loše cirkulacije, anksioznosti, nesanice. Osim kao čaj, tradicionalno se koristi i u kulinarstvu kao dodatak varivu, ali i u proizvodnji jakih alkoholnih pića (primjerice gina).

Način pripreme čaja: 1-2 žličice korijena anđelike preliti s 250 ml vode i zagrijavati do vrenja, smanjiti temperaturu i kuhati na laganoj vatri oko 10 minuta. Ocijediti, piti toplo 2-3 šalice dnevno. Ne preporuča se trudnicama niti osobama koje imaju čir na želucu, jednjaku ili dvanestniku.

 

2,25 4,00 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

SVI PROIZVODI

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com