Akcija!

Heljda ekološke sjemenke za naklijavanje 50 g

Izdanci ili klice su biljke u ranoj fazi rasta. Niskokalorične su i vrlo bogate hranjivim vrijednostima. Sadrže pregršt dragocjenih hranjivih sastojaka neophodnih za pravilnu zdravu prehranu.

U kućnim uvjetima klice se pripremaju na sljedeći način:

Sjemenke isperemo, a zatim namačemo u mlakoj prokuhanoj vodi. Sjemenke se trebaju namakati 10-12 sati. Nakon toga, sjemenke ponovno isperemo, stavimo u plitku posudu obloženu gazom i ostavljamo da stoji 4-6 dana na toplom, zatamnjenom mjestu. Dvaput dnevno zalijevamo malom količinom vode, pri čemu višak vode ocijedimo iz posude.

Sjemenke heljde idealan su izbor za one koji se još nisu okušali u “proizvodnji” izdanaka, a prema prehrambenim vrijednostima i mogućnostima primjene izvrstan su izbor za sve. Izdanci su lako probavljivi, a sadrže koncentriranu snagu biljke. Heljda je izvrstan izbor za bezglutensku prehranu, a izdanci heljde takvu prehranu obogaćuju hranjivim sadržajima i načinima pripreme. Izdanke se preporuča kuhati: želimo li zadržati zrnatu teksturu oko 5 minuta, odnosno 10-15 želimo li kašastu teksturu. Izdanke možemo stabilizirati sušenjem u dehidratoru ili u pećnici (4-6 sata na75°), a tako osušene klice možemo samljeti u izvrsno brašno.

Sastav: 100% zrna heljde iz ekološkog uzgoja

Zemlja porijekla: Poljska

Najniža cijena: 0,90 
Snižena cijena: 0,45 

3 na zalihi

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com