Matcha čaj 50 g

Sastav: 100% prah matcha čaja; ne sadrži konzervanse niti druge umjetne dodatke

Matcha čaj se dobiva iz lista zelenog čaja (Camelia sinesis) ručno ubranog 20-tak dana prije uobičajenog branja za preradu drugih oblika zelenog čaja (zeleni, crni). Zahvaljujući tome, njegova je boja zelena (obiluje klorofilima), a antioksidativni kapacitet snažniji uz veći udio kofeina. Prvi zapis o konzumiranju matcha čaja vezan je uz prakticiranje istočnjačke meditacije još u davnom 12. stoljeću. Brojne zdravstvene koristi možemo imati od konzumiranja matcha čaja, potvrđuju to i novija znanstvena istraživanja; koristan je zdravlje jetra, srca i mozga, štiti stanice od oksidativnog stresa te jača organizam smanjujući rizik od karcinoma, a izvrsna je pomoć i kod pretilosti.

Priprema čaja: 1-2 žličice matcha praha preliti s 200 ml vruće vode (90-95°C), dobro promiješati (najbolje bambusovom metlicom).

Matcha čaj se može dodati u sokove, smoothie i druge napitke; može se dodati u smjese za pripremanje raznih slastica (kreme, pudinzi, kolači, keksi, čokolada), pekarskih i drugih proizvoda.

Zemlja porijekla: Kina

 

2,80 

Nema na zalihi

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com