Sjemenke celera u prahu (Apium graveolens)

Sastav: 100% sjemenke celera u prahu

Sjemenke celera preko 3000 godina prisutne su u ayurvedskoj medicini kao prirodna pomoć u liječenju prehlade i bronhitisa, artritisa i gihta, loše probave, povišenog krvnog tlaka te kao diuretik. Sličnu su primjenu imale i u antičko doba u Egiptu, Grčkoj i Rimu. Danas se uglavnom koriste kao začin, a u nekim je nacionalnim kuhinjama – primjerice u talijanskoj, indijskoj, etiopskoj – tajni sastojak koji jelo čini posebnim. One posebnu notu daju čuvenom koktelu Blood Mary, a u kulinarskoj svakodnevici afirmirane su kao sastojak celerove soli. Okusom podsjećaju na stapku celera te se koriste kao dodatak juhama, salatama, umacima, marinadama, sirevima, kruhu i pecivima,  raznim napitcima. Sjemenke celera sadrže esencijalne minerale (željezo, kalcij, mangan, magnezij, cink) korisne za zdravlje kostiju i obnavljanje crvenih krvnih zrnaca te reguliranje šećera u krvi, a sadrže i bioaktivne tvari s antioksidativnim i antibakterijskim svojstvima (mogu pomoći kod infekcije bakterijom Helicobacter pylori).

Celerova sol jedan je od najkorisnijih i najjednostavnijih načina konzumiranja sjemenki celera. Takva je sol obogaćena esencijalnim mineralima, a specifičnim okusom obogaćuje jela. Sjemenke celera – u pripremanju hrane ili kombiniranju mješavine začina –  izvrsno se slažu sa sjemenkama gorušice, s crvenom paprikom, lukom, češnjakom, crnim paprom, rajčicom.

Način pripreme celerove soli: pomiješati sol i prah sjemenki celera u omjeru 2:1. Koristiti kao zamjenu za običnu sol.

2,20 3,90 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

SVI PROIZVODI

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com