Chaga gljiva suhi komadići

Čaga je neotrovna spororastuća gljiva koju nalazimo na brezama, a tipična je za hladne sjeverne krajeve Europe. Ima snažna adaptogena svojstva, izvrsno podržava zdravlje cijelog organizma, a osobito za imunosni sustava, živčani sustav, probavu, srce i žlijezde s unutrašnjim izlučivanjem.

Način pripreme: U posudu uliti 400-500 ml hladne vode, dodati 1 jušnu žlicu čage. Dobro je dodati malo cijelih klinčića i koricu cimeta. Na srednje jakoj vatri polako zagrijavati oko 30 minuta (vatru nakon 10-15 minuta smanjiti na min.), ali čaj ne bi trebao zakuhati. Povremeno miješati. Nakon 30 minuta skloniti s vatre i ostaviti da stoji poklopljeno oko 5 minuta. Procijediti, piti toplo ili hladno.

Čaga komadići čaja kao i cijeli klinčići i cimet mogu se iskoristiti za kuhanje više puta (3-4), pa ih je nakon kuhanja ne bi trebali baciti.

Želite li bržu pripremu čaja, prethodno sameljite komadiće čage. Jedna ravna jušna žlica praha dovoljna je za 300 ml čaja. Prah dodajte u vruću vodu (oko 90°C) i ostavite da stoji oko 10 minuta.

Čaga čaj možete pripremiti i tzv. hladnim kuhanjem. U oko 500 ml tople vode dodajte 1 vrhom punu čajnu žlicu čaga komadića. Poklopite i ostavite na toplom mjestu 6-10 sati. Povremeno promiješati sadržaj.

Čuvati na čistom i suhom mjestu na sobnoj temperaturi.

Zemlja porijekla: Poljska

Stavlja na tržište: Zadruga ‘Z BILJA, I.Mažuranića 52, Bilje

3,25 22,75 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com