Prah glatkog brijesta (Ulmus rubra, Slippery elm)

Sastav: 100% prah glatkog brijesta (Ulmus rubra)

Zemlja porijekla: SAD

 

Glatki brijest u Sjevernoj je Americi dobro poznat po ljekovitim svojstvima, a njegova se popularnost odnedavno proširila na cijeli svijet. Poznat i kao crveni ili indijanski brijest prije više stoljeća bio je i hrana i lijek domorodačkim plemenima. Unutrašnja kora brijest sušila se, usitnjavala i mljela u prah koji je u vremenima oskudice bio i dragocjen izvor hrane. Tradicionalno, unutrašnja kora odnosno prah kore koristi se za smirivanje upala svih sluznica u organizmu, pa tako i za liječenje upaljenog grla. glasnica, ždrijela, želuca i crijeva. Kao oblog koristio se za zacjeljivanje rana, kod upala kože, rana i čireva.

Unutrašnja kora glatkog brijesta sadrži sluz odnosno ljepljivu mješavinu šećera probavljivu u našem organizmu. Zahvaljujući tome, kao i visokom sadržaju drugih bioaktivnih tvari koje imaju antioksidativna svojstva, prah glatkog brijesta smanjuje nadraženost i upale svih sluznica u organizmu. Nedavne znanstvene studije pokazuju da može pomoći u liječenju simptoma povezanih s upalnim bolestima crijeva kao što su ulcerozni kolitis, sindrom iritabilnih crijeva, Chronova bolest; kod sindroma bolnog mjehura, kod žgaravice i refluksa, kod kašlja, bronhitisa, laringitisa i astme.

Način pripreme čaja: 1 ravnu jušnu žlicu praha preliti s oko 300 ml kipuće vode, dobro promiješati, popiti nakon nekoliko minuta. Za bolji okus dobro je dodati malo cimeta i zasladiti. Piti 1-2 šalice dnevno.

Napitak se može napraviti i na druge načine, primjerice: u šalici pomiješati 1 jušnu žlicu praha s malo cimeta, dodati po želji zgnječenu bananu ili sirup od javora/datulja/agave odnosno med; sve preliti s vrelom vodom, dobro promiješati i nakon par minuta popiti.
Prah također možete dodati u voćni ili povrtni smoothie.

 

6,50 45,50 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com