Javanski čaj – ortosifon (Orthosiphon stamineus/aristatus)

Sastav: 100% javanski čaj ili ortosifon

Javanski čaj ili ortosifon dio je višestoljetnog tradicijskog ljekarništva u jugoistočnoj Aziji, a dobiva se od biljke koju prevedeno s kineskog i malezijskog jezika nazivamo mačji brkovi (dio cvijeta podsjeća na mačje brkove). Ugodnog je okusa i blage arome. Sadrži kofein, obiluje polifenolima i flavonoidima među kojima je sinensetin koji javanskom čaju pridodaje atribut moćnog saveznika u borbi protiv suvišnih kilograma. Osim toga, sadrži i kalij koji pordžava rad mišića i živčanog sustava te pomaže hidrataciji organizma, što je osobito važno u procesu mršavljenja.

Javanski čaj čisti organizam i izvrsna je podrška zdravlju, a osobito pomaže kod infekcija i upala bubrega i  mokraćnih putova; pomaže izbaciti bubrežne kamence, pomaže kod gihta i reume,  snižava tzv. loš kolesterol, snižava visoki krvni tlak, regulira razinu šećera u krvi, ubrzava metabolizam, suzbija apetit i pomaže  kod pretilosti.

Način pripreme: 1-2 žličice čaja preliti s 250 ml vruće vode (80-90°C), ostaviti poklopljeno 10-15 minuta, ocijediti, piti toplo 1-2 šalice dnevno.

 

2,60 19,50 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com