Kardamom (Elettaria cardamomum) u prahu

Sastav: 100 % kardamom – prah cijelog zrna (zemlja porijekla: Gvatemala)

Kardamom je začin koji se stoljećima koristi u kuhanju ali i  kao lijek. Izvorno je  uobičajeni sastojak bliskoistočne i arapske hrane, ali već je u srednjem vijeku  stekao popularnost i na zapadu – primjerice, voljeli su ga i Vikinzi te je zahvaljujući upravo njima kardamom jako popularan u Skandinaviji.

Kardamom se dobiva iz sjemenki nekoliko različitih biljaka koje pripadaju istoj obitelji kao i đumbir. Ima prepoznatljiv okus koji nadopunjuje slatka i slana jela, a dodaje se i u kavu i čajeve.

Kardamom u narodnoj medicini ima dobru reputaciju ljekovitosti, međutim njemu je posvećen tek manji broj istraživanja i studija koje potvrđuju njegovo antibakterijsko djelovanje, a također se navodi kako može pomoći kod metaboličkog sindroma (smanjuje rizik) i pretilosti, koristan je za zdravlje jetra i srca; poput đumbira pomaže regulirati probavu i smiruje upalne procese u crijevima; pomaže kod upala u usnoj šupljini, kod gingivitisa, karijesa i lošeg zadaha, a istražuje se i njegova potencijalna pomoć u liječenju raka kože.

 

2,60 19,50 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com