Mačja kandža u prah (Uncaria tomentosa)

Sastav: 100% kora mačje kandže u prahu

Mačja kandža je autohtona drvenasta trnovita (trn nalikuje mačjoj kandži) loza koja raste u kišnim šumama Amazone. Za stanovnike Perua oduvijek je bila sveto drvo koje ozdravljuje i održava vitalnost (“daje život”). U ljekovite se svrhe koristi kora drveta. Tradicijski se koristi kod širokog spektra upalnih procesa u organizmu, za oporavak od najtežih bolesti, kod probavnih problema, za čišćenje organizma. Danas su dobro poznata farmaklološka svojstva i ogroman terapijski potencijal mačje kandže. Zahvaljujući obilju polifenola, glikozida, tanina i sterola mačja kandža ima snažno protuupalno, antioksidativno, antibakterijsko, antivirusno, antifungalno, antiparazitsko i antikancerogeno djelovanje. Izvrsna je pomoć kod reumatodinog artritisa, osteoartritisa; poboljšava pamćenje i općenito blagotvorno djeluje na kognitivne funkcije (dobra je pomoć kod Alzheimera); smanjuje umor; podiže imunitet; pomaže kod čireva, gastritisa, kolitisa i iritabilnih crijeva; učinkovito čisti organizam od parazita; smanjuje negativne posljedice kemoterapije te se sve više koristi u liječenju onkoloških bolesnika.

Prah kore mačje kandže idealan je za pripremanje tinktura, krema i melema, za kapsuliranje te za pripremu čaja.

Način pripremanja čaja: 1 čajnu žličicu praha kuhati u 250 ml vode 20 minuta na laganoj vatri, nakon toga ostaviti da se hladi desetak minuta. Piti 1-2 šalice dnevno.

Mačja kandža ne preporuča se djeci, trudnicama i dojiljama kao i oboljelima od leukemije i osobama s presađenim organima. Snižava tlak i razrjeđuje krv pa se ne bi smjela konzumirati uz lijekove koji imaju isto djelovanje. Budući da snažno podiže imunitet, ne preporuča  u slučajevima kada se primjenjuje terapija potiskivanja imuniteta.

2,40 4,30 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com