Mahonija korijen (Berberis aquifolium)

Sastav: 100% korijen mahonije

Mahonija je kao i žutika specifična po visokom sadržaju alkaloida berberina koji ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje. Novija znanstvena istraživanja pokazuju da je ljekovita učinkovitost mahonije zapravo sinergija berberina i drugih bioaktivnih tvari koje sadrži.
Korijen mahonije popularan je u suvremenoj fitoterapije prije svega kao izvrstan čistač crijeva, blagotvorno djeluje na jetra oslobađajući iz njih željezo i na taj način povećava razinu hemoglobina u krvi; djelotvoran je kod nervoze želuca, čireva na stomaku, žutice, dizenterije, dijareje uzrokovane bakterijskim infekcijama, pomaže kod GERB-a, artritisa, infekcija dišnih i mokraćnih putova, pomaže kod paradontoze; čisti organizam od parazita; pomaže kod Candide, atletskog stopala i psorijaze. Koristi se i za vanjsku primjenu kod akni i ekcema.

Priprema čaja:

  • 1-2 žličice korijena mahonije dodati u 250-300 ml kipuće vode, posudu poklopiti i ostaviti 15 minuta, procijediti, piti toplo 1-2 puta dnevno 15 minuta prije jela.

Za bolji okus preporuča se dodati malo korijena sladića ili mentu i đumbir. Korijen mahonije može se kombinirati i s crnim, zelenim ili bijelim čajem, mursalskim čajem, matičnjakom ili rooibosom.

Priprema tinkture:

  • na 1 dio korijena mahonije dodati 2 dijela (mjereno volumenom) alkohola (50-70%); macerirati nekoliko tjedana (4-6) na tamnom mjestu: Dobivenu tinkturu procijediti i uliti u tamne bočice, čuvati na tamnom i hladnom.

Tinktura se konzumira po 30-45 kapi u vodi ili čaju 2-3 puta dnevno.

 

5,40 37,80 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com