Shatavari (Asparagus racemosus) u prahu

Sastav: 100% prah korijena biljke shatavari

Kolika je snaga ljekovitosti ove biljke govori njezin naziv – shatavari, u prijevodu sa sanskrta “lijek za stotinu bolesti” Najpoznatija je ipak kao biljka koja je najpotrebnija ženama, a često se spominje i kao najbolji dar prirode ženama: njeguje ih, ozdravlja, pomlađuje.

Shatavari pomaže održavati hormonalnu ravnotežu, regulira mjesečnicu, uklanja simptome PMS-a, štiti ženske reproduktivne organe, povećava plodnost, pomaže u trudnoći (ublažava jutarnje mučnine) i nakon poroda; pomaže u perimenopauzi i menopauzi. Kao afrodizijak korisna je i muškarcima.

Shatavari je korisna i kod probavnih problema (žgaravica, čirevi na želucu, želučani bolovi, sindrom iritabilnih crijeva). Osim toga, čisti krv i sprječava anemiju, a pomaže i kod bronhitisa i infekcija gornjih dišnih putova.

Općenito se smatra biljkom koja usporava starenje (pomalađuje!),  pomaže kod stresa i tjelesnih i psihičkih napora.

Način pripreme: 1 čajnu žličicu praha dodati u 200 ml kipuće vode, promiješati i kratko prokuhati. Po želji zasladiti. Piti 1-2 šalice dnevno.

Prema ayurvedskoj medicini prah shatavari kuha se u mlijeku ili se otapa u ghee maslu. Otopljen u ghee masku može se koristiti i za masažu.

2,00 16,00 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

SVI PROIZVODI

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com