Sjemenke koprive

Kopriva je jedna od najpoznatijih europskih adaptogenih biljaka. Ljekovit je svaki njezin dio: snažna je i važna od korijena, stabljike do lista i cvijetka, a najviše je snage u njezinim sićušnim sjemenkama.
Osim što se odlikuju izvrsnim prehrambenim i antioskidativnim svojstvima (ukusne su, obiluju vitaminima i mineralima), sadrže i specifične bioaktivne tvari koje potiču stvaranje dopamina i seratonina. Dodamo li svega 1-2 žličice sjemenki koprive u obrok (salatu, žitne kašice, muesle, rižu, smoothie, maslac od orašastih plodova, med i dr.), osnažit ćemo organizam, ukloniti umor, popraviti raspoloženje, pojačati budnost i intuiciju. Sjemenke koprive blagotvorno djeluju na cijeli organizam, a posebno su korisne za funkcioniranje nadbubrežne žlijezde i endokrinog sustava, za jetra i bubrege te mozak.
Maceriramo li sjemenke koprive u hladno prešanom ulju (omjer sjemenki i ulja 1:3; najbolje macerirati 2 tjedna) dobit ćemo fino funkcionalno salatno ulje. Dodamo li tom ulju nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina i/ili lavande, dobit ćemo učinkovito ulje za masažu otečenih i bolnih zglobova.
Sjemenke koprive snažno podižu energiju pa se maksimalna dnevna količina do 30 g ne bi trebala prekoračiti. Optimalno je kroz duže vrijeme konzumirati 5-10 g sjemenki dnevno.

 

2,90 21,70 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com