Tayuya korijen (Cayaponia tayuya)

Sastav: 100% korijen tayuye (Cayaponia tayuya)

Zemlja porijekla: Brazil

Tayuya je bogata kukurbitacinom koji je opsežno proučen i za koji je dokazano snažno protuupalno i analgetsko djelovanje relevantno i za akutna i za kronična upalna stanja kao što su artritis, giht, čirevi. Osim toga, korijen tayuye može značajno smanjiti nakupljanje mliječne kiseline u umornim i preopterećenim mišićima, štiti zglobove i održava ih gipkima (zbog toga je izvrsna pomoć sportašima). Korijen tayuye u Južnoj se Americi (biljka potječe iz kišnih šuma Amazone) tradicionalno koristi za čišćenje organizma, kod neuralgija, epilepsije, bronhitisa, astme. kroničnog kašlja usporene probave, išijasa, gihta, glavobolja. Smatra se da čaj od korijena tayuye može pomoći u odvikavanju od pušenja.

Biljka je sigurna za konzumiranje, bez neželjenih nuspojava, ali trudnice i dojilje bi prije konzumiranja trebale zatražiti mišljenje liječnika.

Priprema čaja: 1-2 čajne žličice uliti u 250 ml kipuće vode, smanjiti vatru i kuhati još 2-3 minute. Nakon toga ukloniti s vatre i ostavit poklopljeno 7-10 minuta. Piti 2-3 šalice dnevno.

2,20 15,40 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com