Vražja kandža korijen (Harpagophytum procumbens)

Sastav: 100% korijen vražje kandže (Harpagpphytum procumblens)

Podrijetlom s juga Afrike Europu je osvojila prije tek nešto više od 100 godina, a popularnost joj se brzo širila i rasla s potvrdom o njezinoj učinkovitosti u tretmanu bolnih upala zglobova, leđa i vrata. Zahvaljujući obilju biološki aktivnih tvari, prije svega iridoidnih glikozida, korijen vražje kandže ima izvanredno protuupalno i analgetsko djelovanje. Novija istraživanja pokazuju učinkovitost korijena vražje kandže u liječenju artritisa, osteoartitisa i gihta (tretman traje od 8-12 tjedana) te bolova u donjem dijelu leđa (tretman traje oko 4 tjedna). Tradicionalno se korijen vražje kandže koristi i kao pomoć kod glavobolja, nervoze stomaka, kod alergija, refluksa i gubitka apetita.

Korijen vražje kandže siguran je za konzumiranje kada se koristi u umjerenim količinama kroz određeno vrijeme (najduže do 12 tjedana kontinuirano). Ne preporuča se konzumiranje vražje kandže uz lijekove za razrjeđivanje krvi. Zbog nedostatnih informacija o mogućim nuspojavama osobe koje imaju problema s krvnim tlakom (visoki tlak ili izrazito nizak tlak) prije konzumiranja vražje kandže trebale bi se posavjetovati s liječnikom. Vražja se kandža iz istog razloga ne preporuča djeci, trudnicama i dojiljama.

Način pripreme čaja: 1 čajnu žličicu korijena preliti s 250 ml kipuće vode, ostaviti 5-10 minuta. Piti 1-2 šalice dnevno.

Čaj je izrazito gorak i dobro ga je miješati s drugim biljkama koje će osim okusa pojačati i sinergijsko djelovanje mješavine. Preporučamo mješavine:

  • korijen vražje kandže, korijen slatkolisnog kozlinca, list koprive, korijen sladića
  • korijen vražje kandže,  list breze, zeleni čaj, šipak, đumbir, list koprive
  • korijen vražje kandže, prava končara,  list bijelog jasena, menta, korijen sladića, anis, ružmarin – jedna od najboljih kombinacija koja pomaže kod težih i bolnih upala zglobova i leđa.

3,20 25,60 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com