Žutika (Berberis vulgaris) plod

Za žutiku se kaže kako rješava svaki problem vezan uz probavu (loš apatit, nadimanje, plinove, refluks, dijareju, konstipaciju). Poznato je da pomaže regulirati razinu šećera u krvi, smanjuje tzv. loš kolesterol, smanjuje rizik od metaboličkog sindroma te pomaže kod pretilosti, pomaže kod raznih upala, infekcija i groznice, štiti bubrege, mjehur, jetra i srce; korisna je kod artritisa i gihta (smanjuje upale, ublažava bolove). Plod je osobito koristan za zdravlje zubi (pomaže ukloniti zubni plak i kamenac, pomaže kod gingivitisa). Berberin iz žutike štiti stanice od oksidativnog šoka i usporava rast zloćudnih tumorskih stanica. Istraživanja pokazuju da je žutika korisna pomoć kod nekih oblika karcinoma kao što su karcinom prostate, dojke, jetra i kosti.
Čaj od  ploda žutike je siguran za konzumiranje, ali se zbog nedostatnih informacija o mogućim nuspojavama ne preporuča trudnicama i dojiljama kao i djeci mlađoj od 12 godina.
Način pripreme čaja od ploda žutike: 1-2 žličice ploda preliti s 250 ml kipuće vode, ostavit poklopljeno 10-15 minuta. Piti toplo ili hladno 2-3 puta dnevno. Plod žutike za čaj dobro je pomiješati s glogom (ovršci i plod), šipkom, rooibosom, plodom brusnice.

2,40 16,80 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com