Maslina list u prahu

Sastav: 100% prah lista masline

List masline prvi je prirodni izbor za zaštitu krvnih žila. Polifenolini spojevi iz lista masline učinkovito se bore protiv endotelne disfunkcije (endotel je organ koji oblaže čitav krvožilni sustav) odnosno sprječavaju stvaranje arterijskih naslaga (rizik od ateroskleroze) i na taj način smanjuju rizik od srčanog i moždanog udara. Polifenoli iz lista masline imaju i vitalnu ulogu u reguliranju šećera i stvaranje inzulina u gušterači.
List masline specifičan je po visokom sadržaju snažnih aktivnih spojeva, a jedan od njih je oleuropein. Oleuropein potiče stvaranje osteoblasta u matičnim stanicama koštane srži i na taj način sprječava gubitak koštane mase i osteoporozu uzrokovanu starenjem organizma.
List masline ima i antivirusna i antifungalna svojstva; istraživanja i praksa pokazuju da pomaže kod candide, Escherichie coli i mnogih gljivičnih infekcija.
Antioksidacijski kapacitet lista masline čak je pet puta veći u odnosu na ekvivalentnu količinu vitamina C. List masline je snažna podrška imunološkom sustavu i održavanju općeg dobrog zdravlja, zaustavlja upalne procese u organizmu, pomaže kod gripe, prehlade, kašlja.
Drevni su Egipćani u listu masline prepoznali nebesku moć; njezine su grančice poznati simbol mira, a koju god simboliku prihvatili, bit će u znaku vitalnosti i dobrog zdravlja.
Način pripreme:
– može se pripremiti kao čaj (1-2 g praha na 25o ml kipuće vode)
– može se dodati u smoothie, jogurt, muesli, žitni kašicu, juhu
– može se kapsulirati
– preporučena dnevna količina je 1-2 g 3 puta dnevno.
Zemlja porijekla: Španjolska

1,40 9,80 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

SVI PROIZVODI

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com