Muira puama u prahu 100 g

Sastav: 100% korijen biljke muira puama (Ptychopetalum olacoides) u prahu

Poznata i kao brazilski afrodizijak muira puama od davnina je jedna od ključnih ljekovitih biljaka domorodačkih amazonskih plemena. Prah korijena, a često i kore, te grmolike biljke kišnih šuma koristi se kao pripravak koji podiže energiju i snaži organizam, blagotvorno djeluje na centralni živčani sustav, poboljšava memoriju (osobito kod starijih osoba), zaustavlja i/ili usporava propadanje kognitivnih sposobnosti te je općenito korisna za psihičko, mentalno i fizičko zdravlja.  Znanstvene studije i istraživanja upućuju na dobar potencijal muire puama kao pomoći kod raznih oblika demencija, među kojima i Alzheimera. Biljka ima i snažan antioksidativni kapacitet, protuupalno i analgetsko djelovanje, pa je učinkovita i kod reumatskih bolova. Tradicionalno se koristi i kod želučanih problema. Koristi se i kao oblog kod grčeva i paralize mišića (koristila se i kod poliomijelitisa i beri beri bolesti).

Način korištenja: 1-2 g (oko pola čajne žličice) praha pomiješati u sok ili smoothie ili pripremiti čaj dodajući istu količinu praha u oko 25o ml vruće vode (oko 70°C).

Muira puama smatra se sigurnom biljkom, ali nije preporučljivo prekoračiti količinu od 1-2 g dnevno (količina ovisi o tjelesnoj konstituciji). Zbog nedovoljnih informacija o učinku i eventualnim nuspojavama ne preporuča se djeci i trudnicama.

Zemlja porijekla sirovine: Brazil

 

4,00 

Poštovani, ako želite saznati više o pojedinom proizvodu, molimo kontaktirajte nas putem obrasca u nastavku.

BRZA DOSTAVA

Dostava kurirskom službom kroz 1-2 dana

SIGURNO

Vaša pošiljka kao i privatni podaci s nama su potpuno sigurni.

TELEFON

+385 99 5463 173

E-MAIL

zadruga.zbilja@gmail.com